Údržba nožů Deejo

Čištění kapesních nožů

Běžná údržba zahrnuje očištění nože od zbytků jídla či jiných krájených předmětů, ideálně vlhkým hadříkem očistěte čepel a následně ji vysušte.

V případě znečištění rukojeti postupujte zvláště opatrně u variant z přírodních dřevin, jež by nikdy neměly být namočeny, protože opětovné namáčení a vysoušení může způsobit praskání dřeva.

Kapesní nože Deejo není vhodné umývat v myčce na nádobí, kde hrozí popraskání dřeva stejně jako koroze způsobená použitím agresivních čistících prostředků a tlakové vody.

 

Čištění steakových nožů

Steakové nože lze čistit v myčce na nádobí pouze u variant s rukojetí z ABS plastu, které jsou zahrnuty v kategorii Deejo Bistro. Rukojeti z ABS nevadí vyšší teplota ano korozivní účinky čistících prostředků.

U variant s rukojetí z přírodních dřevin či materiálu paperstone je použití myčky naprosto nevhodné, protože může dojít k poškození těchto materiálů.

Po jídle stačí omýt vlažnou vodou čepel, odstranit případné tukové skvrny a následně je nutno nože důkladně vysušit.

 

Broušení nožů

Jak u kapesních, tak i u steakových nožů, lze k broušení použít originální brousek Deejo, který má ideální sklon brusných břitů.

Tento brousek lze použít pro broušení oboustranně broušených čepelí, nikoli pro jednostranně broušené čepele (tzv sekáčový výbrus, typicky u nožů z řady Naked, ani pro zubaté ostří nožů (typicky u kapesních nožů SERRATION a u řady Bistro z kolekce steakových nožů.

U nožů s jednostranně broušenou čepelí lze k nabroušení použít jemný brusný kámen, u zubatých ostří doporučujeme využít služeb specializovaných firem, jež mají nástroje a zkušenosti s broušením zubatých ostří.