Údržba nožů Deejo

Čištění kapesních nožů

Běžná údržba zahrnuje očištění nože od zbytků jídla či jiných krájených předmětů, ideálně vlhkým hadříkem očistěte čepel a následně ji vysušte.

V případě znečištění rukojeti postupujte zvláště opatrně u variant z přírodních dřevin, jež by nikdy neměly být namočeny, protože opětovné namáčení a vysoušení může způsobit praskání dřeva.

Kapesní nože Deejo není vhodné umývat v myčce na nádobí, kde hrozí popraskání dřeva stejně jako koroze způsobená použitím agresivních čistících prostředků a tlakové vody.

 

Čištění steakových nožů

Steakové nože lze čistit v myčce na nádobí pouze u variant s rukojetí z ABS plastu, které jsou zahrnuty v kategorii Deejo Bistro. Rukojeti z ABS nevadí vyšší teplota ano korozivní účinky čistících prostředků.

U variant s rukojetí z přírodních dřevin či materiálu paperstone je použití myčky naprosto nevhodné, protože může dojít k poškození těchto materiálů.

Po jídle stačí omýt vlažnou vodou čepel, odstranit případné tukové skvrny a následně je nutno nože důkladně vysušit.

 

Broušení nožů

Jak u kapesních, tak i u steakových nožů, lze k broušení použít originální brousek Deejo, který má ideální sklon brusných břitů.

Tento brousek lze použít pro broušení oboustranně broušených čepelí, nikoli pro jednostranně broušené čepele (tzv sekáčový výbrus, typicky u nožů z řady Naked, ani pro zubaté ostří nožů (typicky u kapesních nožů One hand collection a u řady Bistro z kolekce steakových nožů.

U nožů s jednostranně broušenou čepelí lze k nabroušení použít jemný brusný kámen, u zubatých ostří doporučujeme využít služeb specializovaných firem, jež mají nástroje a zkušenosti s broušením zubatých ostří.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení