Kuchyňský nůž Deejo Santoku limited edition 2025
Luxusní kuchyňský nůž typu Santoku z damascénské ocele v úvodní limitované číslované edici.
| Kategorie: | KUCHYŇSKÉ NOŽE |
|---|---|
| Délka čepele: | 17 cm |
| Materiál čepele: | damašková ocel |
| Střenka: | dřevo olivové |
| Tvrdost čepele: | 58 - 60 HRC |
| Tetování nože: | Ne |
| Hmotnost: | 173 g |
| Celková délka nože: | 30 cm |
Deejo už nejsou jen kapesní nože. V portfoliu značky nově najdete i kuchyňský nůž, zatím v limitované edici.
Limitovaná edice nože typu santoku z damaškové oceli - vyrobeno bylo pouze 2025 ks.
Tento číslovaný a limitovaný nůž Santoku z ušlechtilé damaškové oceli je víc než jen kuchyňské náčiní. Je to designový kousek, který dodá styl vašemu krájení.
Nůž Santoku má čepel z nerezové damaškové oceli se 66 vrstvami ocelí 304 / 3CR13 okolo jádra z oceli 9CR18. Limitovaná, číslovaná edice 2050 kusů (z toho 25 není určeno k prodeji). Rukojeť je vyrobena z olivového dřeva. Dodáváno v luxusní krabici s magnetickým stojánkem ze dřeva Zebrawood.
TECHNICKÉ PARAMETRY
- čepel: damašková ocel se 67 vrstvami SS304 / 3CR13 okolo jádra z oceli 9CR18
- rukojeť: olivové dřevo s nádhernou kresbou
- hmotnost: přibližně 185 gramů
- délka (celková): 30 cm
- délka čepele: 17 cm
- tvrdost čepele (Rockwell): 58 až 60 HRC
DETAILY PRODUKTU
- Olivové dřevo
Olivové dřevo rukojeti je známé svou robustností a antibakteriálními vlastnostmi. Každý kus je sám o sobě jedinečný v závislosti kresby dřeva stromu, ze kterého byl vyroben. - Damašková ocel
Stejně jako otisk prstu je i každá damašková čepel jedinečná. Damašková ocel, vzniklá starým řemeslným uměním, ukazuje fascinující vrstvení nerezových, měkkých a oxidačně odolných ocelí, stejně jako tvrdých ocelí s vysokým obsahem uhlíku.
O NOŽI SANTOKU
Značka Deejo je celosvětově známá svými ultralehkými zavíracími noži. S modelem Santoku nyní přináší nožířské znalosti do kuchyně. Tento nůž spojuje japonskou tradici se západním stylem.
Santoku se objevuje v limitované edici 2025 číslovaných kusů. Jeho čepel se skládá ze 67 vrstev damaškové oceli. Jemný vlnitý vzor vzniká spojením ocelí 304 a 3CR13, nanesených na jádro z 3CR18 oceli (pozn.: v technických specifikacích je uvedeno 9CR18). S tvrdostí Rockwell 58 až 60 HRC zůstává čepel výjimečně ostrá a spolehlivá. Široký, lehce zakřivený tvar je ideální pro krájení, sekání a houpavý pohyb čepele. Ať už maso, ryba nebo zelenina – Santoku klouže bez námahy každou surovinou a přeměňuje každý pohyb v preciznost.
TIPY PRO PÉČI
Odolná damašková ocel je jednou z nejtrvanlivějších potravinářských ocelí na světě, pokud dodržíte několik jednoduchých pokynů.
Čištění a sušení
Nerez a oxidace: Damašková ocel je stejně jako každá jiná kovová čepel náchylná k rezivění a oxidaci. Z tohoto důvodu se vyhněte jakémukoli delšímu kontaktu s vodou a hlavně ji po každém použití nůž řádně osušte.
Nikdy do myčky: Čištění v myčce na nádobí je za všech okolností třeba se vyvarovat, protože by mohlo nůž nenapravitelně poškodit.
Chemikálie: Je také důležité vyhnout se abrazivním materiálům a agresivním chemikáliím, protože by mohly poškodit damaškový vzor, který tvoří krásu a jedinečnost těchto čepelí.
Broušení:
Čepel z damaškové oceli se obvykle ostří pomocí běžných brousků na nože a brusných kamenů. Je však třeba dbát na to, aby se při tomto procesu nepoškodil charakteristický vzor čepele. Kvůli tvrdosti oceli může broušení trvat déle než u běžné čepele. Při broušení udržujte úhel broušení 40 stupňů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
| Výrobní společnost : | CORIOLIS SAS |
|---|---|
| Adresa : | 22 Rue Charles Graindorge 93170 Bagnolet Francie |
| E-mail : | contact@deejo.fr |
