Příběh Deejo

Nápad na nože Deejo se zrodil z touhy vrátit zpět eleganci nošení kapesního nože. Snažili jsme se vytvořit ultralehký nůž, tak aby bylo jeho nošení příjemné.

V roce 2010 Stéphane Lebeau vynalezl ultralehký kapesní nůž srovnatelný s hmotností dopisu. Nůž, který se snadno zasune do kapsy, je elegantním doplňkem každodenního outfitu, ale disponuje skvělými parametry pro pohodlné užívání: je dokonale vyvážený, má minimalistický vzhled, ale uchovává si rozměry stolního nože. Nože Deejo byly pojmenovány podle hmotností, nejsou ale lehké kvůli velikosti nebo použitému materiálu, největší roli hraje jejich sofistikovaný design.  

O několik let později přítel Stéphana Luc Foin přišel s myšlenkou personalizace. Luc je milovník předmětů plných emocí, těch, ke kterým si vytvoříte vztah a ty jsou pak svědky vašich vášní a vzácných okamžiků. Nože Deejo byly přizpůsobeny různým náladám, stylům i rozdílnému vkusu. Vznikly nože s rozdílným vzhledem čepelí – matný titan nebo lesk na mirror povrchu. Rukojeti nožů dostaly různorodé dřevěné střenky od jemně béžové kresby olivového dřeva až po temně černý eben. Kapesní nože Deejo se staly novým symbolem pánské elegance a zařadily se vedle luxusních hodinek, osobních psacích potřeb a kožených doplňků.

Materiály ale příběh nekončí. Tetování už není jen ozdoba těla – Deejo začíná tetovat čepele a nože získávají ještě více osobní rozměr. Tetování vdechlo nožům zcela nové poslání, a to vyjádření osobitosti. Deejo zdobí rozmanité vzory a motivy inspirované světem tetování, díky čemuž si můžete mezi noži vybrat ten, který se vám nejvíce podobá a vystihuje vaši osobnost

 Obrázek článku